Ny enhetschef till Ventilator Renrum

Bjarne Österberg har tillträtt som ny enhetschef för Ventilator Renrum. Bjarne har mer än 20 års av erfarenhet av tät- och kvalitetskontroll genom mätning- och kvalitetstest för industrin. Han tar också med sig gedigen erfarenhet kring projektledning samt försäljning och distribution - på både en nationell som internationell marknad. Bjarne tillträdde som enhetschef januari 2020 och tillför ytterligare kompetens och erfarenhet till ett starkt kunskapsbärande Ventilator Renrum

Ventilator Renrum är en av tre enheter inom Ventilator som i sin tur ingår i företagskoncernen Energivärden med ca 150 anställda och en omsättning på ca 350 Mkr 2019.

Enheten Ventilator Renrum startade 2003 och blev snabbt ett av Sveriges mest kunskapsledande företag när det gäller helhetslösningar för kontrollerade miljöer.
Redan från start kunde Ventilator Renrum med sin höga tekniska kompetens erbjuda sina beställare helhetslösningar, från designfasen och framtagandet av tekniska lösningar till ett färdigbyggt renrum med korrekt renhetsnivå samt validering.

2015 utvecklade Ventilator Renrum sitt eget högkvalitativa modulsystem och kunde samtidigt också erbjuda kunder och partners egentillverkad renrumsinredning samt produkter.

Under 2018 utvecklades enheten ytterligare genom tillkomsten av affärsområdet Laboratorieinredning & skyddsutrustning. Det nya affärsområdet har fått en flygande start och erbjuder helhetslösningar i form av produkter och tjänster till sjukvårds- och forskningsenheter samt skolor m.fl. I affärsområdet ingår också försäljning av laboratorieutrustning som säkerhetsbänkar, klimatskåp, och klimatrum mfl.

I dag är Ventilator Renrum ett rikstäckande företag, specialiserade på renhetsteknik och kontrollerade miljöer. Deras erfarenhet och kompetens spänner över samtliga renhetsklasser, principer och standarder som gäller inom branscher som sjukvård, biotech-, elektronik-, läkemedel- och livsmedelsindustrin.

23 Mar 2020